Direct naar de inhoud

Technische verzekeringen Risk Engineering (TRE) biedt met objectieve, bondige, nauwgezette en tijdige informatie gespecialiseerde ondersteuning aan onze underwriters en schadebehandelaars bij het nemen van beslissingen.

Deze informatie kan zowel onderwerpspecifiek zijn als een beschouwing van normale exposures met betrekking tot risicogebieden als catastrofale gevaren, brand- en bedrijfsschade en technologie. Indien nodig kan de informatie op basis van een locatiebezoek worden uitgebreid tot een kwalitatieve batenanalyse. Dit laatste element omvat tevens risicomanagement en schadepreventie.

De expertise die we met onze specialisten op het gebied van schadebehandeling delen, omvat een evaluatie van de oorzaak van een probleem en best practices voor herstel. We zorgen ook voor constante feedback aan onze underwriters. Zo beschikken zij over waardevolle informatie op het gebied van schadetaxatie en kunnen wij onze vermogen om klanten van passende en concurrerend geprijsde dekking te voorzien, verder ontwikkelen.

Onze engineers hebben hun thuisbasis in de belangrijkste underwriting kantoren en hebben, samen met ons ondersteunend panel van adviseurs, uitgebreide zakelijke kennis en ervaring. Hun kennis omvat een breed scala aan sectoren en onderwerpen, inclusief vastgoed, mijnbouw, energieopwekking en civiele bouw, zodat een geïntegreerd en bijzonder klant- en marktgericht team ontstaat. Hun expertise en ervaring strekt zich uit van brand- en bedrijfsschade en machinebreuk tot zware civiele en operationele polisdekkingen.  

Internationale aanwezigheid

Met onze belangrijkste TRE kantoren in Londen, Keulen, Parijs, Madrid, Moskou en Bahrein werken we nauw samen met onze TRE collega’s in Atlanta, Santiago, Buenos Aires, Sydney en Singapore.

De talenkennis van onze engineers omvat Russisch, Zweeds, Noors, Duits, Frans, Engels, Spaans, Arabisch, Turks, Portugees en Italiaans. Enkele engineers hebben specifieke regionale verantwoordelijkheden om het taalvoordeel te maximaliseren. We werken nauw samen met Amerikaanse collega’s om uridische inspecties en National Board-goedkeuringen te bemachtigen, wanneer dit nodig is.

We werken ook nauw samen met Original Engine Manufacturers (OEMs) en externe leveranciers, en we nemen deel en dragen bij aan verscheidene sectorconferenties en -seminars. We zijn lid van onder meer de European Gas Turbine Committee, European Wind Turbine Committee, UK CAR Committee (CIREG) and verscheidene associaties, inclusief IMIA, de Chair for PowerGen Europe Advisory Committee (Gas Turbines) en Electric Power Europe.

Online kennisdeling

Technische verzekeringen Risk Engineering volgt de best practices binnen ons bedrijf en de industrie en biedt een online software systeem dat het voordeel heeft dat het beschikbaar is voor klanten via een
“PARTNER” besloten toegangssysteem. Dit systeem, dat bekend staat als het TRE-QDE (Quality Document Exchange) biedt de verzekerde een platform voor het uitwisselen van informatie en rapportages.

Toepassingen stellen geautoriseerde individuele bedrijfsmanagers en individuen in staat om rapportages te uploaden/downloaden en verzekeringsengineering aan te passen, corrigeren en ondersteunen. Verscheidene autorisatielagen en toegangsrechten zijn toegekend, zodat risico managers en makelaars toegang hebben. Dit leidt tot een soepele afhandeling van werkzaamheden via verscheidene stadia van beoordeling en accordering.

Om ervoor te zorgen dat steeds aan de FSA (Financial Services Authority)-vereisten met betrekking tot controleerbaarheid en verantwoordelijkheid wordt voldaan, beschikken onze kwaliteitssystemen over document check in/out, review, approve and publish, allen gedreven door taaksystemen zodat overeengekomen werkprotocollen worden nagekomen.