Direct naar de inhoud

SEPA

SEPA staat voor Single European Payments Area. Er wordt één betaalzone gecreëerd. Er verandert het een en ander op het gebied van de overschrijving en acceptgiro’s voor particuliere klanten in Nederland. Ook verandert uw rekeningnummer. Dit wordt vervangen door het IBAN. Onderstaand wordt hier meer over uitgelegd.

De automatische incasso

Vereenvoudig de betaling van uw premie bij Chubb door te kiezen voor de automatische betaling van uw facturen via automatische incasso.

De Europese automatische incasso (Sepa Direct Debit of SDD)

Met een automatische incasso kunt u uw facturen automatisch laten betalen. Het verschuldigde bedrag wordt van uw rekening afgeschreven met de door u gekozen frequentie.

U geeft als klant een machtiging, een zogenaamd mandaat, aan Chubb om de betaling van de premie van uw rekening te halen. Het gaat hier om een contract dat u aan Chubb bindt. Indien u nog niet betaalt via automatische incasso, moet u zich dan ook tot ons richten als u deze betaalmethode wenst. 

Wijziging ten opzichte van de Nederlandse automatische incasso

Alle Nederlandse consumenten krijgen te maken met SEPA. De wijze waarop Chubb betalingen en incasso’s uitvoert, blijft min of meer hetzelfde. De meest zichtbare wijziging voor u is uw bankrekeningnummer, dat langer wordt. Uw eigen bank zal u hierover informeren. Het rekeningnummer gaat International Bank Account Number (IBAN) heten. U hoeft uw nieuwe IBAN nummer niet aan ons door te geven. Chubb regelt zelf dat dit in haar systemen verwerkt zal worden.

Betere bescherming voor u

Voortaan zult u door uw bank op de hoogte worden gesteld als er op korte termijn een incasso zal worden uitgevoerd. Wilt u daar meer over weten dan raden we u aan contact op te nemen met uw bank.

Acceptgiro

De Europese overschrijving is een nieuw betaalmiddel dat de Nederlandse acceptgiro zal vervangen. Sommige bedrijven, waaronder Chubb, kiezen ervoor om over te schakelen op facturen welke betaald kunnen worden door overschrijving.

Hoe betaalt u via factuur, indien u nu per acceptgiro betaalt?

We sturen u vanaf eind januari 2014 een factuur voor de te betalen premie

U kunt de premie overmaken naar het rekeningnummer (IBAN) dat vermeld staat op de factuur van Chubb

Op de factuur staat ook de BIC (ook bekend als het swift adres) van Chubb vermeld. Dit heeft u nodig, indien u van een buitenlandse rekening geld overmaakt naar Chubb.

Betalen via acceptgiro is voor klanten in Nederland helaas niet meer mogelijk

Hoe herkent u de factuur van Chubb?

De factuur is een brief die aan alle volgende voorwaarden voldoet:

  • Gepersonaliseerde brief
  • Vermelding van polisnummer en de naam van uw verzekering
  • Bedrag in euro
  • Het rekeningnummer en logo van Chubb

Indien u per automatische incasso wenst te betalen, dan kunt u contact opnemen met Chubb.

IBAN

IBAN is een gestandaardiseerde manier om bankrekeningnummers over heel Europa uit te schrijven. Een IBAN-code is samengesteld uit een rekeningnummer, een landcode en een numerieke controlesleutel en een bankcode.

Voorbeeld formaat van een Nederlandse IBAN: NL32INGB0000092273.

Bereken uw IBAN voor uw rekeningnummer(s) via https://www.ibanbicservice.nl/

BIC

BIC (Bank Identification Code) is een unieke code die gebruikt wordt om internationale banken te identificeren. Bij het maken van een internationale overschrijving, binnen of buiten Europa, moet u de BIC van de bank van de begunstigde opgeven.

Chubb werkt voor de facturatie en incasso van particuliere polissen samen met ING Bank. De BIC van ING Nederland is INGBNL2A.