Direct naar de inhoud

Onze transport-afdeling bestaat uit een team van transport professionals met ervaring op het gebied van zeevaart, havenbedrijvigheid en transitodiensten. Zij ondersteunen onze underwriters, schadebehandelaars, makelaars en klanten bij het beoordelen van risico en bij het veilig afleveren van uiteenlopende ladingtypes wereldwijd.

Daarnaast maken we gebruik van de diensten van andere transport professionals wereldwijd en een omvangrijk netwerk van lokale contractspecialisten.

Evaluatie en controle van de transportketen
Dit omvat veiligheidsmaatregelen van de transporteur, vervoerscontracten, inspectie van externe opslag, inclusief vriesketen.

Project cargo risicomanagement
Risicomanagement en schadepreventie bij grote infrastructurele projecten, zoals kracht- en petrochemische installaties, locaties voor de productie van staal. LNG trains, mijnbouwprojecten en haveninstallaties.

Het proces begint met het identificeren van de onderdelen die van essentieel belang zijn voor de tijdige start van het project, en het monitoren van het transport van deze kritieke onderdelen door:

  • Goedkeuring van de te gebruiken vaartuigen
  • Evaluatie en goedkeuring van de methodebeschrijving voor binnenlands vervoer, laden en lossen en doorzending
  • Controleren van routeopneming naar de site
  • Supervisie bij het laden van kritieke onderdelen op een zee- of binnenschip
  • Emballage van bepaalde kritieke voorwerpen

Emballage evaluatie
Fysieke inspectie en advies over voorbereiding en emballage van nieuwe en gebruikte onderdelen, inclusief ladingen met dekking voor bedrijfsonderbreking. 

Evaluatie van geschiktheid van vaartuig
Desktop of fysieke inspectie van vaartuigen met kwetsbare ladingen of van vaartuigen ouder dan 20 jaar op verzoek van underwriters of klanten. 

Training en educatie
Hierbij kan het gaan om training op locatie op het gebied van export emballage, vastzetten van de lading, lading- en opslagveiligheid, en schademanagement.