Auto

11 Tips voor de veilige stalling van uw geliefde klassieker

classic car wheel

Of u nu een oldtimer, een sportwagen uit de jaren vijftig, een supercar of antiek militair voertuig bezit, u bent er waarschijnlijk zeer aan gehecht. Ook kan de auto veel geld waard zijn. Topmodellen wisselen tegenwoordig van eigenaar voor prijzen die tot in de honderdduizenden of miljoenen kunnen lopen. Bescherm uw investering goed tegen diefstal en schade door het voertuig in een speciale stalling of beveiligde garage neer te zetten.

Niet elke garage of stalling is daar geschikt voor. Hieronder vertellen wij u waar u op moet letten bij het kiezen van een stalling voor uw klassieker:

 

 1. Is er een centraal alarmsysteem aanwezig?

  Het alarmsysteem van de stallingsplek moet in verbinding staan met de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. Alle buitendeuren en ramen moeten voorzien zijn van magnetische contactsensoren, sensoren die glasbreuk detecteren en/of infrarood bewegingssensoren. Daarnaast moet er een combinatie van rook- en brandmelders geïnstalleerd zijn. Om de continuïteit van de verbinding te waarborgen is er een back-upvoorziening voor het 4G-signaal nodig.

 2. Andere bewakingsapparatuur aansluiten op het centrale alarmsysteem.

  Overweeg andere bewakingsapparatuur, zoals lekdetectie voor explosieve gassen en water, een digitaal video/camerasysteem, en een reservegenerator aan te sluiten op uw centrale alarmsysteem. Op die manier wordt u gewaarschuwd als er iets gebeurt dat uw auto zou kunnen beschadigen.

 3. Gebruik 'schone' brandblussers.

  Anders dan de gebruikelijke poederblussers, die het uiterlijk van uw auto kunnen beschadigen, gebruiken koolzuursneeuwblussers een onschadelijk gas om kleine brandjes te blussen.

 4. Geef uw auto de ruimte.

  Zet niks op planken of rekken en hang niks aan haken boven uw klassieke auto. Houd voldoende tussenruimte aan als u meer dan één auto stalt.

 1. Voorkom nieuwsgierige blikken.

  Als uw garage of stallingsplek ramen heeft, bedek ze dan zodat uw auto's van buitenaf niet zichtbaar zijn.

 2. Verspreid een grote collectie auto's over meerdere locaties.

  Wanneer er dan op een locatie iets gebeurt, lopen niet al uw auto's gevaar.

 3. Inspecteer het dak van een oud gebouw.

  Als u uw auto in een ouder gebouw stalt, laat het dak dan inspecteren door een bouwkundige en repareer zwakke plekken om lekken te voorkomen.

 4. Overweeg een infraroodonderzoek.

  Chubb voert gratis infraroodonderzoeken uit als onderdeel van onze voertuigtaxaties. Hiermee helpen we problemen voorkomen die een klassieke auto kunnen beschadigen, zoals vlambogen, binnendringing van water en ontbrekende isolatie.

 1. Voer onderhoud elders uit.

  Ontvlambare materialen, vuil en roet kunnen veiligheid van uw stallingsplek aantasten. Als u aan uw klassieker wilt werken, doe dat dan op een andere plaats. Dat kan in een andere garage zijn of een speciale werkplaats voor klassieke auto's.

 2. Laat uw auto regelmatig taxeren en pas uw verzekeringsdekking aan.

  Ga na of uw verzekering schade op een externe stallingsplek dekt. Met een actuele taxatie en voldoende dekking voor uw voertuig bent u ervan verzekerd dat u uw auto kunt laten repareren of vervangen als er iets mocht gebeuren in de stalling. Met de juiste verzekering kunt u uw klassieke auto snel en efficiënt weer in originele staat terugbrengen.

 3. Kies voor een locatie met klimaatregeling en stroomvoorziening.

  Uw auto zal u dankbaar zijn voor een stallingslocatie zonder temperatuurschommelingen en vochtproblemen. Door een acculader aan te sluiten zal de auto meteen weer starten als u een ritje wilt maken.

   

Disclaimer: deze informatie is slechts ter illustratie. Het kan zijn dat niet alle producten in elke regio beschikbaar zijn. Voor dekkingsinformatie verwijzen wij u naar uw polisdocumentatie. 

Neem contact op
Neem contact op

Vragen?

Vraag het aan de expert