Direct naar de inhoud

Voor Particulieren:

Ontvoerings- en afpersingszaken komen wereldwijd op grote schaal voor. Meestal wordt er bij ontvoeringen en afpersing gedacht aan vermogende particulieren. Zij lopen het risico om tijdens (zaken)reizen in verre landen, waar regimes de dienst uitmaken, ontvoerd te worden. In veel van de gevallen klopt die gedachte, maar helaas lopen vermogende particulieren of hun familieleden ook in eigen land het risico ontvoerd of afgeperst te worden. In Nederland? Dit soort praktijken is in Nederland gelukkig niet aan de orde van de dag, maar er zijn zeker gevallen bekend. De bekendste zaken zijn wellicht die van Freddy Heineken en Gerrit Jan Heijn, maar ook de ontvoering van Claudia Melchers in 2005 hield Nederland bezig. De exacte cijfers en aantallen zijn niet bekend. Dat komt omdat in veel van de gevallen, de ontvoering of afpersing buiten de pers wordt gehouden.

Waarom verzekeren bij Chubb?

Het doel van Chubb is op de eerste plaats altijd het veilig terugbrengen van de persoon die is ontvoerd. Chubb biedt dekking voor onder andere: juridische kosten, kosten van leningen om het losgeld te betalen, doorbetaling van het salaris van het slachtoffer, persoonlijk financieel verlies en medische kosten.

Voor Ondernemingen:

Ontvoering

Bij ontvoering van uzelf of uw medewerkers kunt u wereldwijd rekenen op de professionele hulp van The Ackerman Group. Zuid- en Midden-Amerika en Afrika zijn voorbeelden van gebieden met een verhoogd risico op ontvoeringen en gijzelingen. De eisen die de ontvoerders stellen, waaronder de hoogte van het losgeld, worden steeds groter. En steeds vaker wordt er geweld gebruikt, als niet wordt voldaan aan de gestelde eisen. Het verleden heeft aangetoond dat The Ackerman Group zeer succesvol is in het veilig terugbrengen van slachtoffers van ontvoeringen.

Afpersing

Niet alleen bij ontvoering, maar ook bij afpersing kunt u rekenen op professionele hulp en vergoeding van de kosten onder de ontvoeringsen afpersingsverzekering van Chubb. Ontvoering is iets dat in Nederland gelukkig niet heel veel voorkomt.Afpersing kan echter bij elk bedrijf voorkomen. Onderzoek wijst uit dat afpersing door eigen medewerkers nog steeds de meest voorkomende vorm is. Een relatief nieuwe vorm van afpersing is cyberafpersing; het afdwingen van een betaling door het dreigen met e-mailbommen of computervirussen door professionele hackers.

Wat dekt de ontvoerings- en afpersingsverzekering van Chubb?

De ontvoerings- en afpersingsverzekering van Chubb dekt de financiële gevolgen en de kosten die in verband met ontvoeringen en afpersingen gemaakt zijn.

Chubb werkt samen met The Ackerman Group

Voor deze verzekering werkt Chubb al meer dan 30 jaar samen met The Ackerman Group, een wereldwijde gerenommeerde organisatie welke zich heeft gespecialiseerd in onderhandelingen en hulp biedt tijdens crisissituaties. De voordelen van deze samenwerking zijn:

  • Advies en hulp bij onderhandelingen met ontvoerders of afpersers
  • Onbeperkt vergoeding van gemaakte kosten door The Ackerman Group
  • Uitgebreide ongevallendekking
  • Wereldwijde dekking
  • Gratis toegang tot Risknet, een website met informatie over risico’s in meer dan 100 landen.