Chubb in the UK

ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ CHUBB

Απόρρητο στην Chubb

Στην Chubb ("εμείς", “εμάς”, “μας”), συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε συστηματικά προσωπικά δεδομένα σχετικά με υποκείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλισμένων, των αιτούντων ή των επιχειρηματικών εταίρων ("εσείς"). Γνωρίζουμε τις ευθύνες μας να χειριζόμαστε με προσοχή τα προσωπικά σας δεδομένα, να τα διατηρούμε ασφαλή και να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιδιωτικότητας και προστασίας δεδομένων.

Πώς λειτουργεί αυτή η Πολιτική

Σκοπός αυτής της Πολιτικής είναι να παράσχει μια σαφή εξήγηση για το πότε, γιατί και πώς συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε πληροφορίες που μπορεί να σχετίζονται με εσάς ("προσωπικά δεδομένα"). Θα σας παρασχεθούν περαιτέρω και ειδικότερες πληροφορίες στην αίτηση σας ή/και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, οι οποίες σχετίζονται με τον τύπο του ασφαλιστικού προϊόντος σας.

Έχουμε σχεδιάσει αυτήν την Πολιτική ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το χρήστη. Κάντε κλικ σε ένα θέμα στην παρακάτω λίστα για να μάθετε περισσότερα ή  εξερευνήστε με λεπτομέρεια μεμονωμένα θέματα ακολουθώντας τους διάφορους συνδέσμους. Έχουμε κατηγοριοποιήσει τμήματα της Πολιτικής για να σας διευκολύνουμε να πλοηγηθείτε στις πληροφορίες που μπορεί να είναι πιο σχετικές με εσάς.

Σημαντική σημείωση

Διαβάστε προσεκτικά αυτή την Πολιτική. Παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα και επεξηγεί τα εκ του νόμου δικαιώματά σας. Αυτή η Πολιτική δεν αποσκοπεί στην αντικατάσταση των όρων οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου ή σύμβασης που έχετε μαζί μας, ούτε των δικαιωμάτων που ενδέχεται να έχετε στη διάθεσή σας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

1. Ποιος είναι υπεύθυνος για τη μέριμνα των προσωπικών σας δεδομένων;

Η Chubb είναι ένας όμιλος εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Combined Insurance και ACE Europe Life. Η εταιρεία του ομίλου Chubb, η οποία ήταν αρχικά υπεύθυνη για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς, θα είναι καταρχήν υπεύθυνη για τη φροντίδα των προσωπικών σας δεδομένων (ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων σας). Εάν έχετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με εμάς, αυτή θα είναι η εταιρεία Chubb που κατονομάζεται στο ασφαλιστήριο αυτό.

Μπορείτε να μάθετε την ταυτότητα κάθε εταιρείας που επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα στο πλαίσιο παροχής της ασφαλιστικής σας κάλυψης με τους ακόλουθους τρόπους:

Σε περίπτωση που συνάψατε μόνος/η σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο: η εταιρεία Chubb ή / και εάν το αγοράσετε μέσω ασφαλιστικού διαμεσολαβητή , ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα σας έχει παράσχει το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας της.

Σε περίπτωση που ο εργοδότης σας ή κάποιος τρίτος συνήψε το ασφαλιστήριο προς όφελός σας: θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη σας, ο οποίος θα σας παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία Chubb.

Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν διαβιβαστεί σε έναν άλλο Υπεύθυνο Επεξεργασίας (π.χ. αντασφαλιστής): ο πρώτος Υπεύθυνος Επεξεργασίας θα σας ενημερώσει για το ποίοι είναι οι άλλοι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας δεδομένων με τους οποίους έχουν μοιραστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από αυτούς, σύμφωνα με την Ενότητα 6 αυτής της πολιτικής.

Μια περιγραφή των νομικών οντοτήτων που απαρτίζουν τον όμιλο Chubb είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://www2.chubb.com/uk-en/about-us/business-structure.aspx.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παρόλο που μια εταιρεία του ομίλου Chubb μπορεί να είναι καταρχήν υπεύθυνη για τη φροντίδα των προσωπικών σας δεδομένων, οι πληροφορίες μπορεί να διατηρούνται σε βάσεις δεδομένων στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση άλλες εταιρείες της Chubb. Κατά την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, [όλες] οι εταιρείες του ομίλου Chubb θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική.

2. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Υποψήφιοι προς Ασφάλιση και Ασφαλισμένοι. Για να ασφαλίσουμε και να διαχειριστούμε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον υποψήφιο προς ασφάλιση, τον ασφαλιζόμενο και τα εμπλεκόμενα μέρη, των οποίων τα στοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών ασφάλισης. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό και τα στοιχεία επικοινωνίας σχετικά με τον υποψήφιο προς ασφάλιση, τον λήπτη της ασφάλισης ή τον αντιπρόσωπό τους, καθώς και θέματα σχετικά με την εκτίμηση του κινδύνου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, και τη διαχείριση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων (περιλαμβανομένης της πρόληψης απάτης). Ο υποψήφιος προς ασφάλιση ή ο λήπτης της ασφάλισης μπορεί να είναι φυσικό πρόσωπο , εταιρεία ή εκπρόσωπος αυτών. Το επίπεδο και ο τύπος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση ή το οποίο έχει καταρτιστεί και μπορεί να περιλαμβάνει (όταν είναι απολύτως απαραίτητο για την παροχή των υπηρεσιών ασφάλισης) πληροφορίες για άλλα υποκείμενα που πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος του ασφαλιστηρίου , υπό τον όρο της ρητής τους συγκατάθεσης, όπου απαιτείται. Όπου είναι απολύτως απαραίτητο για την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης, χρειάζεται να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα, όπως πληροφορίες σχετικά με την υγεία. Απαιτείται να λάβουμε τη ρητή συγκατάθεση ή/και να θεμελιώνεται κάποια νομική εξαίρεση για τη χρήση των Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων σας - ανατρέξτε στην Ενότητα 5 για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν είστε Ασφαλιζόμενος, ενδέχεται να χρειαστεί να μας παρέχετε, κατά καιρούς, και μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο για την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης, τα προσωπικά δεδομένα τρίτων, π.χ. ενός τραυματισμένου τρίτου πρόσωπου σε σχέση με αξίωση βάσει ασφαλιστηρίου συμβολαίου αστικής ευθύνης. Θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να ενημερώσετε το τρίτο μέρος ότι πρέπει να αποκαλύψετε τα στοιχεία του σε εμάς, προσδιορίζοντας την Chubb ως τον ασφαλιστή σας, καθώς και να λάβετε τη συγκατάθεσή του, όπου αυτό απαιτείται. Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά τους δεδομένα σύμφωνα με αυτήν την Πολιτική.

Αιτούντες. Εάν υποβάλετε αξίωση δυνάμει ενός συμβολαίου, θα συλλέξουμε τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας σας, μαζί με πληροφορίες σχετικά με τη φύση της αξίωσής σας και τυχόν προηγούμενες αξιώσεις. Εάν είστε ασφαλισμένος, θα πρέπει να ελέγξουμε λεπτομέρειες σχετικά με το ασφαλιστήριο με το οποίο είστε ασφαλισμένος και το ιστορικό των αξιώσεών σας. Ανάλογα με τη φύση της αξίωσής σας, μπορεί να χρειαστεί, προκειμένου να αξιολογήσουμε και να εξυπηρετήσουμε την αξίωσή σας, να συλλέξουμε και να επεξεργασθούμε Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα, όπως λεπτομέρειες σχετικά με τον τραυματισμό που ενδεχομένως έχετε υποστεί κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Τα εν θέματι Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα μπορεί να συλλεγούν, κατόπιν της προηγούμενης ρητής σας συγκατάθεσης, είτε απευθείας από εσάς, είτε από τρίτα μέρη όπως, ενδεικτικά, νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, εμπειρογνώμονες αξιώσεων κλπ.

Επιχειρηματικοί εταίροι και Επισκέπτες. Εάν είστε επιχειρηματικός εταίρος, θα συλλέξουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής σας. Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική σας εξειδίκευση και την εμπειρία σας. Ενδέχεται να συλλέξουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, εάν επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας, εγγραφείτε σε ενημερωτικό δελτίο ή παρακολουθήσετε μία από τις εκδηλώσεις μας. Εάν συγκεντρώσουμε προσωπικές ταυτοποιήσιμες πληροφορίες μέσω του ιστοτόπου μας, θα καταστήσουμε σαφές όταν συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες και θα εξηγήσουμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε με αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε, ανά σκοπό επεξεργασίας, κάντε κλικ εδώ περιλαμβάνει σύνδεσμο προς το Παράρτημα 1

3. Πότε συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Υποψήφιοι προς Ασφάλιση και Ασφαλισμένοι

  • Θα συλλέξουμε πληροφορίες απευθείας από εσάς όταν υποβάλετε αίτηση για ένα ασφαλιστήριο.
  • Πληροφορίες σχετικά με εσάς μπορεί επίσης να μας παρέχονται από έναν ασφαλιστικό μεσίτη, τον εργοδότη σας, μέλος της οικογένειάς σας ή οποιοδήποτε άλλο τρίτο πρόσωπο που μπορεί να υποβάλει αίτηση για ένα ασφαλιστήριο που σας κατονομάζει ή σας ωφελεί.
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες για εσάς από άλλες πηγές, όπου αυτό είναι απαραίτητο για τη διαχείριση αποδοτικής ανάληψης του κινδύνου που σχετίζεται με ένα ασφαλιστήριο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ή / και για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Αυτές οι άλλες πηγές μπορεί να περιλαμβάνουν δημόσια μητρώα και βάσεις δεδομένων που διαχειρίζονται υπηρεσίες πληροφοριών πιστοληπτικής ικανότητας και άλλοι ευυπόληπτοι οργανισμοί, νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί και εμπειρογνώμονες αξιώσεων.

Αιτών

  • Θα συλλέξουμε πληροφορίες από εσάς όταν μας ειδοποιήσετε για μια αξίωση. Μπορείτε να υποβάλλετε μία αξίωση απευθείας σε εμάς ή μέσω του αντιπροσώπου σας ή μέσω του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σας ή ενός από τους εκπροσώπους μας που διαχειρίζονται αξιώσεις για λογαριασμό μας.
  • Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς εάν η αξίωση υποβάλλεται από άλλο άτομο το οποίο έχει ρητώς ορισθεί από εσάς στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και το οποίο έχει στενή σχέση με εσάς ή άλλως συνδέεται με την αξίωση - για παράδειγμα εάν ο λήπτης της ασφάλισης είναι ο εργοδότης σας ή αν είστε το υποκείμενο μιας απαίτησης τρίτου.
  • Ενδέχεται επίσης να μας παρέχουνε πληροφορίες οι δικηγόροι σας ενεργώντας εξ ονόματός σας (ή ενεργώντας εξ ονόματος του εργοδότη σας).
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από άλλες πηγές, όπου αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για να συνδράμει στην επικύρωση αξιώσεων ή / και στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη πληροφοριών από δημόσια μητρώα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πηγές στο διαδίκτυο οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κοινό , υπηρεσίες πληροφοριών πιστοληπτικής ικανότητας και άλλους ευυπόληπτους οργανισμούς, νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εμπειρογνώμονες αξιώσεων και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Επιχειρηματικός Εταίρος και Επισκέπτες

  • Θα συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς αν εσείς ή η εταιρεία σας παρέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας ή άλλες πληροφορίες σε εμάς κατά τη διάρκεια συνεργασίας μαζί μας, είτε άμεσα ως επιχειρηματικός εταίρος είτε ως εκπρόσωπος της εταιρείας σας.
  • Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς εάν παρευρεθείτε σε συναντήσεις, εκδηλώσεις ή συνέδρια που διοργανώνουμε, εάν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ιστότοπού μας ή κάνετε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία ή στις υπηρεσίες διάδοσης μηνυμάτων, προκειμένου να σας στέλνουμε προωθητικό υλικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα σας παρέχεται σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα άρσης συγκατάθεσης (opt-out).
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από άλλες δημόσιες πηγές (π.χ. τον ιστότοπο του εργοδότη σας), όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο στην υποβοήθηση για τη διαχείριση των σχέσεών μας με τους επιχειρηματικούς εταίρους μας.
4. Για ποιους λόγους χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Υποψήφιοι προς Ασφάλιση και Ασφαλισμένοι. Εάν είστε υποψήφιος προς ασφάλιση ή ασφαλισμένος, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να εξετάσουμε μια αίτηση για ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε τον κίνδυνο, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, και βάσει των εφαρμοστέων όρων και προϋποθέσεων, να σας παράσχουμε ένα ασφαλιστήριο. Η διαδικασία ασφάλισης μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία προφίλ – οι όροι και η λογική της δημιουργίας προφίλ προβλέπονται στο άρθρο 9 κατωτέρω και/ή στην αίτηση σας προς ασφάλιση ή στο ασφαλιστήριο σας συμβόλαιο. Εάν σας παράσχουμε το ασφαλιστήριό σας, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη διαχείριση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας, την αντιμετώπιση των ερωτημάτων σας και τη διαχείριση της διαδικασίας ανανέωσης. Θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για κανονιστικούς σκοπούς που σχετίζονται με τις νομικές και ρυθμιστικές υποχρεώσεις μας ως ασφαλιστή.

Αιτούντες. Εάν είστε αιτών, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να αξιολογήσουμε το βάσιμο της αξίωσής σας και ενδεχομένως να καταβάλλουμε το τίμημα ενός διακανονισμού. Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να αξιολογήσουμε τον κίνδυνο πιθανής απάτης, μια διαδικασία που μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία προφίλ, το οποίο χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένες διαδικασίες – οι όροι και η λογική της δημιουργίας προφίλ προβλέπονται στο άρθρο 9 κατωτέρω και/ή στο ασφαλιστήριο σας συμβόλαιο. Εάν είστε επίσης Ασφαλισμένος, θα χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με την αξίωσή σας για να ενημερώσουμε τη διαδικασία ανανέωσης και πιθανές μελλοντικές εφαρμογές του ασφαλιστηρίου.

Επιχειρηματικοί Εταίροι και Επισκέπτες. Εάν είστε επιχειρηματικός εταίρος θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να διαχειριστούμε τη σχέση μας μαζί σας, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής σε εσάς προωθητικού υλικού (όπου έχουμε τις απαραίτητες άδειες) και να σας προσκαλέσουμε σε εκδηλώσεις. Όπου είναι σχετικό, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να παραδώσουμε ή να ζητήσουμε την παράδοση των υπηρεσιών και για τη διαχείριση και διοίκηση της σύμβασής μας μαζί σας ή με τον εργοδότη σας. Εάν είστε επισκέπτης, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα: τυπικά, για να εγγραφείτε σε ορισμένες περιοχές της ιστοσελίδας μας, να ρωτήσουμε περαιτέρω πληροφορίες, να διανείμουμε ζητούμενα υλικά αναφοράς ή να σας προσκαλέσουμε σε μία από τις εκδηλώσεις μας.

Ανάλυση δεδομένων. Αναλύουμε τακτικά πληροφορίες στα διάφορα συστήματα και τις βάσεις δεδομένων μας για να συμβάλλουμε στη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της επιχείρησής μας, να παρέχουμε καλύτερη υπηρεσία και να ενισχύσουμε την ακρίβεια του κινδύνου μας και άλλων αναλογιστικών μοντέλων. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητος συγκεντρώνοντας και, όπου απαιτείται, ανωνυμοποιώντας πεδία δεδομένων (ιδιαίτερα σε σχέση με Πληροφορίες Ασφαλιστηρίου και Στοιχεία Αξίωσης, όπως ορίζονται στο Παράρτημα 1), προτού επιτρέψουμε να διατεθούν πληροφορίες για ανάλυση.

5. Προστασία της ιδιωτικότητος σας/Νομιμοποιητικές βάσεις επεξεργασίας

Θα διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για τους σκοπούς που ορίζονται στην Ενότητα 4 και στο Παράρτημα 2, όπου πληρούται μια ή περισσότερες από τις κατωτέρω νομιμοποιητικές βάσεις:

  • έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα με αυτόν τον τρόπο, ή
  • η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μιας σύμβασης ή για να ληφθούν μέτρα για να συνάψουμε σύμβαση με εσάς (π.χ. για να διαχειριστούμε το ασφαλιστήριο σας), ή
  • η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με μια σχετική νομική ή κανονιστική υποχρέωση που έχουμε (π.χ. για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της ΤτΕ), ή
  • Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την υποστήριξη «έννομων συμφερόντων» που έχουμε ως επιχείρηση (για παράδειγμα, για τη βελτίωση των προϊόντων μας ή για τη διεξαγωγή αναλύσεων σε όλα τα σύνολα δεδομένων μας), υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται πάντα τηρουμένης της αρχής της αναλογικότητας, και υπό τον όρο ότι το εν λόγω έννομο συμφέρον υπερέχει προφανώς των δικαιωμάτων και συμφερόντων σας σε σχέση με την ιδιωτικότητα και ότι δεν θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες σας.

Προτού συλλέξουμε ή / και χρησιμοποιήσουμε Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα θα θεσπίσουμε μια νόμιμη εξαίρεση που θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες. Η εξαίρεση αυτή θα είναι συνήθως:

  • η ρητή συγκατάθεσή σας.
  • η θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων από εμάς ή τρίτους , ή
  • μία ειδική εξαίρεση ασφάλισης που προβλέπεται βάσει της τοπικής νομοθεσίας των Κρατών Μελών της ΕΕ και άλλων χωρών που εφαρμόζουν το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ-GDPR), όπως σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων υγείας των μελών της οικογένειας του ασφαλισμένου ή των Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων ατόμων σε ένα ομαδικό ασφαλιστήριο, ή όπου έχει προηγουμένως παρασχεθεί η ρητή συγκατάθεση του τρίτου μέρους.

ΠΑΡΑΚΑΛOYME ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ. Εάν δώσετε τη ρητή συγκατάθεσή σας για να μας επιτρέψετε να επεξεργαστούμε τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα σας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για τέτοια επεξεργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν επιλέξετε να το κάνετε αυτό, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφαλιστικές υπηρεσίες σε εσάς (και όπου αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση ασφαλιστή ή αντασφαλιστή, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης). Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το συμβόλαιό σας πρέπει να ακυρωθεί. Εάν επιλέξετε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω για τις πιθανές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της ακύρωσης (που ενδέχεται να περιλαμβάνουν ότι έχετε δυσκολίες στην εξεύρεση κάλυψης αλλού), καθώς και τυχόν τέλη που σχετίζονται με την ακύρωση.

Παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ Παράρτημα 2 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε για εσάς και γιατί πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες για τέτοιες δραστηριότητες.

6. Με ποιούς μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Συνεργαζόμαστε με πολλά τρίτα μέρη, για να συνδράμουμε στη διαχείριση της επιχείρησής μας και στην παροχή υπηρεσιών. Αυτά τα τρίτα μέρη ενδέχεται κατά καιρούς να χρειαστεί να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, μόνον όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την παροχή των υπηρεσιών τους και υπό την επιφύλαξη υιοθέτησης των κατάλληλων διασφαλίσεων (περιλαμβανομένης της εκτέλεσης σύμβασης για την επεξεργασία των δεδομένων).

Στους Υποψηφίους προς Ασφάλιση και Ασφαλισμένους σε αυτά τα τρίτα μέρη μπορεί να συγκαταλέγονται:

  • Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, άλλοι Ασφαλιστές / Αντασφαλιστές και Τρίτοι Διαχειριστές που εργάζονται μαζί μας για να συνδράμουν στη διαδικασία κατάρτισης ασφάλισης και να διαχειριστούν τα ασφαλιστήριά μας
  • Πάροχοι Υπηρεσιών, οι οποίοι συνδράμουν στη διαχείριση των συστημάτων πληροφορικής και υποστήριξης (back office)
  • οι Εποπτικές Αρχές μας, στις οποίες συγκαταλέγονται η ΑΠΔΠΧ, η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και άλλες εποπτικές αρχές και υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ε.Ε. και σε όλο τον κόσμο
  • υπηρεσίες διαπίστωσης πιστοληπτικής ικανότητας και οργανισμοί που εργάζονται για την πρόληψη της απάτης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • δικηγόροι και άλλες εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών

Στους Αιτούντες μπορεί να συγκαταλέγονται:

  • Τρίτοι Διαχειριστές που συνεργάζονται μαζί μας για να συνδράμουν στη διαχείριση της διεκδίκησης αξιώσεων
  • Εκτιμητές ζημιών και Eμπειρογνώμονες αξιώσεων που μας βοηθούν να αξιολογήσουμε και να διαχειριζόμαστε τις αξιώσεις
  • Πάροχοι Υπηρεσιών, οι οποίοι βοηθούν στη διαχείριση των συστημάτων πληροφορικής και υποστήριξης (back office)
  • Πάροχοι βοήθειας, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή προς εσάς υποστήριξης σε περίπτωση αξίωσης
  • Δικηγόροι, οι οποίοι μπορεί να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι για εσάς, εμάς ή τρίτο
  • υπηρεσίες διαπίστωσης πιστοληπτικής ικανότητας και οργανισμοί που εργάζονται για την πρόληψη της απάτης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Μπορεί να είμαστε υποχρεωμένοι βάσει νόμου ή κανονισμού να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με δικαστήρια, εποπτικές αρχές, υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, με άλλους ασφαλιστές. Εάν επρόκειτο να πωλήσουμε μέρος των επιχειρήσεων μας, θα χρειαζόταν να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στον αγοραστή αυτών των επιχειρήσεων.

Δημιουργήστε συνδέσμους από το παραπάνω υπογραμμισμένο κείμενο στους ακόλουθους ορισμούς:

Πάροχοι βοήθειας: αυτοί είναι μια ειδική κατηγορία παρόχων υπηρεσιών, την οποία χρησιμοποιούμε για να σας παρέχουμε έκτακτη ή άλλη βοήθεια σε σχέση με ορισμένα ασφαλιστήρια (π.χ. ορισμένα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια).

ΤτΕ: η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι η αρμόδια εποπτική αρχή, η οποία ανέλαβε την εποπτεία του συστήματος ιδιωτικής ασφάλισης από 1.12.2010 μετά την κατάργηση, από την ίδια ημερομηνία, της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (EEIA), δυνάμει του Ν. 3867/2010.

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές: οι μεσίτες ασφαλίσεων οργανώνουν και διαπραγματεύονται ασφαλιστική κάλυψη για ιδιώτες ή εταιρείες και συναλλάσσονται άμεσα με ασφαλιστές, όπως η Chubb, για λογαριασμό των ατόμων ή των εταιρειών που ζητούν κάλυψη.

Εμπειρογνώμονες Απαιτήσεων: αυτοί είναι ειδικοί σε ένα συγκεκριμένο τομέα που σχετίζονται με μια αξίωση, όπως για παράδειγμα η ιατρική, η εγκληματολογική λογιστική, η διαμεσολάβηση ή η αποκατάσταση που απασχολούνται από την Chubb για να μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε σωστά την αξία και την αποτίμηση μιας αξίωσης, να παρέχουμε συμβουλές σε σχέση με συμβιβασμό της και συμβουλές σχετικά με την ορθή μεταχείριση των αιτούντων.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας: ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο (όπως μια εταιρεία) που καθορίζει τα μέσα και τους σκοπούς της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, μια εταιρεία της Chubb που σας πωλεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων σας, καθώς θα καθορίζει τον τρόπο συλλογής προσωπικών δεδομένων από εσάς, το εύρος των δεδομένων που θα συλλεχθούν και τους σκοπούς για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν.

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: ένα πρόσωπο το οποίο ορίζει ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων και το οποίο συμμετέχει σε όλα τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, η Chubb έχει ορίσει τέτοιο Υπεύθυνο Επεξεργασίας των δεδομένων ο οποίος θα συμμετέχει σε όλα τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΑΠΔΠΧ: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ρυθμίζει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από όλους τους οργανισμούς στην Ελλάδα.

Υποψήφιος προς Ασφάλιση και Ασφαλισμένος: Χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό για να αναφερθούμε τόσο σε δυνητικούς, ενεργούς ή πρώην μεμονωμένους λήπτες ασφάλισης, όσο και κάθε άτομο που ωφελείται από την ασφαλιστική κάλυψη βάσει μιας από τις ασφαλίσεις μας (για παράδειγμα, όταν ο εργαζόμενος / εργαζόμενη επωφελείται από την κάλυψη που έχει λάβει ο εργοδότης του/ της.

Εκτιμητής ζημιών: αυτοί είναι ένας ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας απαιτήσεων που διερευνά περίπλοκες ή αμφισβητούμενες αξιώσεις για λογαριασμό μας.

Άλλοι ασφαλιστές / αντασφαλιστές: ορισμένα συμβόλαια είναι ασφαλισμένα σε κοινή ή "συνδικαλιστική" βάση. Αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα ασφαλιστών (συμπεριλαμβανομένων ημών) θα ενωθούν μαζί για καταρτίσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια μπορούν επίσης να αντασφαλιστούν, πράγμα που σημαίνει ότι ο ασφαλιστής θα αγοράσει τη δική του ασφάλιση, από αντασφαλιστή, για να καλύψει μέρος του κινδύνου που έχει αναλάβει ο ασφαλιστής στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Η Chubb αγοράζει αντασφάλιση και επίσης ενεργεί ως αντασφαλιστής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Δημιουργία προφίλ: σημαίνει τη χρήση αυτοματοποιημένων διαδικασιών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (όπως προγράμματα υπολογιστών) για να αναλύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά σας ή να προβλέψουμε πράγματα για εσάς που είναι σχετικά με ένα πλαίσιο ασφάλισης, όπως το πιθανό σας προφίλ κινδύνου. Η λογική της δημιουργίας προφίλ παρατίθεται κατωτέρω στο άρθρο 9 και/ή στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας.

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα: τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία σας, γενετικά ή βιομετρικά δεδομένα, ποινικές καταδίκες, σεξουαλική ζωή, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση. Ωστόσο, στην Chubb (εκτός από το πλαίσιο των εργαζομένων μας, το οποίο δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας Πολιτικής), επεξεργαζόμαστε συνήθως μόνο Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα σχετικά με την υγεία υπό τον όρο της σχετικής ρητής συγκατάθεσης.

Πάροχοι Υπηρεσιών: πρόκειται για μια σειρά από τρίτα μέρη στα οποία αναθέτουμε ορισμένες λειτουργίες της επιχείρησής μας. Για παράδειγμα, έχουμε παρόχους υπηρεσιών που μας βοηθούν στη διοίκηση της δημιουργίας ενός νέου αρχείου ασφαλιστηρίου . Ορισμένοι από αυτούς τους παρόχους χρησιμοποιούν εφαρμογές ή συστήματα πληροφορικής με βάση το νέφος, πράγμα που σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα φιλοξενούνται στους διακομιστές τους, αλλά υπό τον έλεγχό μας και την καθοδήγησή μας. Απαιτούμε από όλους τους παρόχους υπηρεσιών μας να σέβονται την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Δικηγόροι: Συχνά χρησιμοποιούμε δικηγόρους για παροχή συμβουλών σχετικά με σύνθετες ή αμφισβητούμενες αξιώσεις ή για παροχή νομικών συμβουλών που δεν αφορούν αξιώσεις. Επιπλέον, εάν είστε αιτών, μπορεί να εκπροσωπηθείτε από το δικηγόρο (τους δικηγόρους) σας.

Δεδομένα τηλεματικής: επιτρέπει μια πιο εξατομικευμένη παραπομπή ανανέωσης μέσω της χρήσης δεδομένων που παρέχονται αυτόματα σε εμάς από μια συσκευή που παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας. Ένα παράδειγμα είναι τα δεδομένα που συλλέγονται από μια συσκευή τοποθετημένη σε ένα όχημα που αντικατοπτρίζει την συμπεριφορά οδήγησης, υπό τον όρο της προηγούμενης ρητής συγκατάθεσής σας.

Τρίτοι Διαχειριστές: αυτές είναι εταιρείες εκτός του ομίλου Chubb που διαχειρίζονται την ασφάλιση ασφαλιστήριων συμβολαίων, τη διαχείριση αξιώσεων ή και τα δύο, για λογαριασμό μας. Απαιτούμε από όλους τους τρίτους διαχειριστές να διασφαλίζουν ότι τα προσωπικά σας δεδομένα αντιμετωπίζονται νόμιμα και σύμφωνα με αυτή την Πολιτική και τις οδηγίες μας.

7. Απευθείας εμπορική προώθηση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να προβούμε σε αποστολή απευθείας εμπορικής προώθησης σχετικά με τα ασφαλιστικά μας προϊόντα ή τις συναφείς υπηρεσίες μας. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομείου, SMS, τηλεφώνου ή στοχευμένων διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

Όπου αυτό απαιτείται, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ βασίζεται στα έννομα συμφέροντά μας, διαφορετικά η επεξεργασία βασίζεται στην προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Έχετε το δικαίωμα να εμποδίσετε την απευθείας εμπορική προώθηση οποιασδήποτε μορφής ανά πάσα στιγμή - αυτό μπορεί να ασκηθεί ακολουθώντας τους συνδέσμους άρσης συγκατάθεσης (opt-out) στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ή επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που περιγράφονται στην Ενότητα 12 ή με την εγγραφή σας στα μητρώα άρσης συγκατάθεσης (opt-out) που προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία.

Λαμβάνουμε μέτρα για να περιορίσουμε την απευθείας εμπορική προώθηση σε ένα εύλογο και ανάλογο επίπεδο και να σας στέλνουμε επικοινωνίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν ή να είναι σχετικές με εσάς, με βάση τη μεταξύ μας συμβατική σχέση ή με βάση τη συγκατάθεσή σας για προσωποποιημένη επικοινωνία.

8. Διεθνείς Διαβιβάσεις

Υπό τον όρο υιοθέτησης των κατάλληλων διασφαλίσεων, κατά διαστήματα ίσως χρειαστεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με μέλη του ομίλου Chubb που ενδέχεται να εδρεύουν εκτός Ευρώπης (εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) για οργανωτικούς σκοπούς και σκοπούς εσωτερικής διαχείρισης (συμπεριλαμβανομένων των σκοπών της επιχειρησιακής συνέχειας). Μπορεί επίσης να επιτρέψουμε στους Παρόχους Υπηρεσιών ή στους Παρόχους Βοήθειας, οι οποίοι ενδέχεται να βρίσκονται εκτός Ευρώπης, να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Μπορεί επίσης να προβούμε σε άλλες γνωστοποιήσεις των προσωπικών δεδομένων σας στο εξωτερικό, για παράδειγμα εάν λάβουμε ένα νομικό ή κανονιστικό αίτημα από ξένο φορέα επιβολής του νόμου.

Θα λαμβάνουμε πάντοτε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε διεθνής διαβίβαση πληροφοριών θα γίνεται προσεκτικά για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας:

  • θα διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο σε χώρες που αναγνωρίζονται ότι παρέχουν επαρκές επίπεδο νομικής προστασίας ή όπου μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι ότι υπάρχουν εναλλακτικές ρυθμίσεις για την προστασία των δικαιωμάτων σας περί ιδιωτικότητας,
  • οι διαβιβάσεις στο πλαίσιο του ομίλου εταιρειών Chubb καλύπτονται από μια συμφωνία εντός του ομίλου η οποία παρέχει συγκεκριμένες συμβατικές διασφαλίσεις με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα λαμβάνουν επαρκές και σταθερό επίπεδο προστασίας οπουδήποτε διαβιβάζονται εντός του ομίλου Chubb
  • οι διαβιβάσεις προς Παρόχους Υπηρεσιών και άλλα τρίτα μέρη θα προστατεύονται πάντοτε με συμβατικές δεσμεύσεις και, όπου ενδείκνυται, με περαιτέρω εγγυήσεις, όπως συστήματα πιστοποίησης, όπως η Ασπίδα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που διαβιβάζονται από την ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
  • οι αιτήσεις για πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή από τις ρυθμιστικές αρχές θα ελέγχονται προσεκτικά πριν γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διασφαλίσεις που εφαρμόζουμε όπως προαναφέρθηκε. Επικοινωνήστε μαζί μας όπως περιγράφεται στην Ενότητα 12 αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες.

9. Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων και δημιουργία προφίλ

Η "Αυτοματοποιημένη ατομική Λήψη Αποφάσεων" αναφέρεται σε μια απόφαση η οποία λαμβάνεται αποκλειστικά με βάση την αυτοματοποιημένη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σημαίνει επεξεργασία που χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, κώδικα λογισμικού ή αλγόριθμο, ο οποίος δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη λογική της δημιουργίας προφίλ και θα επεξεργασθούμε τα δεδομένα μόνον εφόσον μας έχει παρασχεθεί η προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Επιπροσθέτως, θα έχετε συγκεκριμένα τα δικαιώματα που αναφέρονται στον Πίνακα 1 κατωτέρω στις Ενότητες 7 και 8 (δικαίωμα εναντίωσης και δικαίωμα να ζητηθεί ανθρώπινη παρέμβαση).

Καθώς η Δημιουργία Προφίλ χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συνδέεται μερικές φορές με αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων. Κάθε δημιουργία προφίλ δεν οδηγεί απαραίτητα σε αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, αλλά ενδέχεται να συμβεί. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προηγηθεί ενημέρωσή σας, προκειμένου να μας δώσετε τη συγκατάθεσή σας.

Εάν είστε Υποψήφιος προς Ασφάλιση ή Ασφαλισμένος, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να πραγματοποιήσουμε έναν πιστωτικό έλεγχο σε εσάς. Σε ένα πλαίσιο κατάρτισης ασφάλισης, η δημιουργία προφίλ πραγματοποιείται συστηματικά στις προσωπικές σας πληροφορίες κινδύνου (όπως ορίζονται στο Παράρτημα 1) για να εκτιμήσουμε τον ατομικό σας κίνδυνο (ή τον αντίκτυπο που μπορεί να έχετε στον σωρευτικό κίνδυνο μιας ομάδας ασφαλισμένων) για να υπολογίσουμε τα ασφάλιστρα ή να αποφασίσουμε εάν θα επεκτείνουμε ή θα ανανεώσουμε την κάλυψη. Μπορεί επίσης να εφαρμόσουμε την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων στα τηλεματικά δεδομένα για να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με παραπομπές ανανέωσης, υπό τον όρο της προηγούμενης ρητής συγκατάθεσής σας.

Εάν είστε Αιτών, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τη Δημιουργία Προφίλ ή άλλες μορφές αυτοματοποιημένης επεξεργασίας για να αξιολογήσουμε την πιθανότητα ότι η αξίωσή σας μπορεί να είναι δόλια ή ύποπτη με κάποιο τρόπο.

Όπου τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα σχετίζονται με τη δημιουργία προφίλ, όπως το ιατρικό ιστορικό για ασφάλειες ζωής ή οι παρελθοντικές καταδίκες σε σχέση με οδήγηση για ασφάλειες αυτοκινήτων, τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα.

Έχετε ορισμένα δικαιώματα όσον αφορά την αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, όπου η απόφαση αυτή έχει σημαντικές επιπτώσεις για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου παράγονται νομικά αποτελέσματα σε εσάς. Δείτε τις Ενότητες 10 και 11 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας.

10. Για πόσο διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είναι ευλόγως αναγκαίο για τους σκοπούς που αναφέρονται στην Ενότητα 4 της παρούσας Πολιτικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα, όπου απαιτείται να το πράξουμε σύμφωνα με νομικές, ρυθμιστικές, φορολογικές ή λογιστικές απαιτήσεις.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενδέχεται επίσης να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να έχουμε ακριβή καταγραφή των συναλλαγών σας με εμάς σε περίπτωση οποιωνδήποτε καταγγελιών ή αμφισβητήσεων εάν πιστεύουμε εύλογα ότι υπάρχει προοπτική δικαστικών διαφορών σχετικά με προσωπικά δεδομένα ή συναλλαγές.

Διατηρούμε πολιτική διατήρησης δεδομένων την οποία εφαρμόζουμε στα αρχεία που βρίσκονται υπ’ ευθύνη μας. Όπου δεν χρειάζονται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, θα διασφαλίζουμε ότι είτε διαγράφονται με ασφάλεια είτε αποθηκεύονται με τρόπο που σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον από την επιχείρηση.

11. Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Έχετε ορισμένα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, διόρθωση τυχόν λαθών στα αρχεία μας, διαγραφή των αρχείων που δεν χρειάζονται πλέον, περιορισμό επεξεργασίας των δεδομένων σας, φορητότητα των δεδομένων, και να ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας σε σχέση με οποιαδήποτε Αυτοματοποιημένη Ατομική Λήψη Αποφάσεων και Δημιουργία Προφίλ ή τη βάση για διεθνείς διαβιβάσεις. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Εποπτεύουσα Αρχή.

Διαθέτετε επιπροσθέτως το δικαίωμα εναντίωσης σε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, όπου η νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας είναι το έννομο συμφέρον, καθώς και όταν η δημιουργία προφίλ οδηγεί σε λήψη αποφάσεων οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε ένα από αυτά τα δικαιώματα μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στον σχετικό σύνδεσμο ή αναφερόμενοι στον παρακάτω πίνακα.

[εισαγάγετε περιεχόμενο σε κάθε ένα από αυτά τα υπογραμμισμένα στοιχεία στο περιεχόμενο στον παρακάτω πίνακα]

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας όπως περιγράφεται στην Ενότητα 12. Σημειώστε παρακαλώ τα παρακάτω εάν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα:

Δικαίωμα Επεξήγηση
Πρόσβαση

Μπορείτε να μας ζητήσετε να:

  • επιβεβαιώσουμε αν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • να σας δώσουμε ένα αντίγραφο αυτών των δεδομένων.
  • να σας παράσχουμε άλλες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως ποια δεδομένα έχουμε, γιατί τα χρησιμοποιούμε, σε ποιον τα γνωστοποιούμε, εάν τα διαβιβάζουμε στο εξωτερικό και πώς τα προστατεύουμε, για πόσο καιρό τα κρατάμε, ποια δικαιώματα έχετε, πώς μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία, από πού πήραμε τα δεδομένα σας και αν έχουμε πραγματοποιήσει οποιαδήποτε Αυτοματοποιημένη Ατομική Λήψη Αποφάσεων ή Δημιουργία Προφίλ, στο βαθμό που δεν έχουν ήδη δοθεί πληροφορίες σε αυτήν την Πολιτική.
Διόρθωση

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ανακριβή προσωπικά δεδομένα και να συμπληρώσουμε ελλιπή προσωπικά δεδομένα σας, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.

Μπορούμε να επιδιώξουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προτού τα διορθώσουμε.

Διαγραφή

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά μόνο όταν:

  • δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, ή υποβλήθηκαν κατ΄ αλλον τρόπο σε επεξεργασία, ή
  • έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας (όταν η επεξεργασία δεδομένων βασίστηκε στη συναίνεση), ή
  • μετά από επιτυχές δικαίωμα εναντίωσης (βλ. «Εναντίωση» παρακάτω), ή
  • έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία , ή
  • προς συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση στην οποία υπόκειται η Chubb.

Δεν απαιτείται να συμμορφωνόμαστε με το αίτημά σας να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη:

  • για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση, ή
  • για τη σύσταση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Υπάρχουν ορισμένες άλλες περιστάσεις στις οποίες δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας για διαγραφή, παρόλο που αυτές οι δύο είναι οι πιο πιθανές περιστάσεις στις οποίες θα απορρίψουμε τέτοιο αίτημα

Περιορισμός

Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε (δηλ. να διατηρήσουμε αλλά να μη χρησιμοποιήσουμε) τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά μόνο όταν:

  • η ακρίβειά τους αμφισβητείται (βλέπε Διόρθωση), ώστε να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβειά τους, ή
  • η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να διαγραφούν, ή
  • δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, αλλά εξακολουθούμε να τα χρειαζόμαστε για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων, ή
  • έχετε ασκήσει το δικαίωμα εναντίωσης και εκκρεμεί η επαλήθευση της υπερίσχυσης των νομίμων λόγων.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν αιτήματος για περιορισμό, όπου:

  • έχουμε τη συγκατάθεσή σας, ή
  • για να θεμελιώσουμε, ασκήσουμε ή υποστηρίξουμε νομικές αξιώσεις , ή
  • για την προστασία των δικαιωμάτων άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.

Σε περίπτωση που έχετε εξασφαλίσει τον περιορισμό της επεξεργασίας θα ενημερωθείτε από μας πριν την άρση του περιορισμού επεξεργασίας.

Φορητότητα

Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να παράσχουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνωρίσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, ή μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθούν απευθείας, όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό, σε άλλον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, αλλά σε κάθε περίπτωση μόνο όπου:

  • η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας ή στην εκτέλεση μιας σύμβασης μαζί σας και
  • η επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.
Εναντίωση

Μπορείτε να αντιταχθείτε σε οποιαδήποτε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία έχει ως νομική βάση τα «έννομα συμφέροντα» μας, αν πιστεύετε ότι τα θεμελιώδη δικαιώματά σας και οι ελευθερίες σας υπερτερούν των νομίμων συμφερόντων μας.

Μόλις αντιταχθείτε, έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικά νόμιμα συμφέροντα που υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

Αυτοματοποιημένη Λήψη Αποφάσεων

Μπορείτε να ζητήσετε να μην υπόκεισθε σε απόφαση που βασίζεται αποκλειστικά στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία (βλέπε Ενότητα 9), αλλά μόνο όταν η απόφαση αυτή:

  • παράγει έννομα αποτελέσματα σχετικά με εσάς (όπως την απόρριψη μιας αξίωσης), ή
  • σας επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο.Το δικαίωμά σας να μην υπόκεισθε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεν εφαρμόζεται όταν η απόφαση:
    1. είναι αναγκαία για να συνάψουμε ή να εκτελέσουμε μια σύμβαση μαζί σας,
    2. επιτρέπεται από το νόμο και ο νόμος προβλέπει κατάλληλα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και των έννομων συμφερόντων σας , ή
    3. βασίζεται στη ρητή συγκατάθεσή σας.

Στις περιπτώσεις (1) και (3) θα εφαρμόσουμε κατάλληλα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας, του δικαιώματος εξασφάλισης ανθρώπινης παρέμβασης, έκφρασης άποψης και αμφισβήτησης της απόφασης.

Διεθνείς Διαβιβάσεις

Μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε αντίγραφο ή παραπομπή στις διασφαλίσεις βάσει των οποίων διαβιβάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ενδέχεται να επεξεργαστούμε συμφωνίες διαβίβασης δεδομένων ή συναφή έγγραφα (δηλαδή να αποκρύπτουμε ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά τα έγγραφα) για λόγους εμπορικής ευαισθησίας.

Εποπτική αρχή

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr).

Ζητούμε να προσπαθήσετε πρώτα να επιλύσετε οποιαδήποτε θέματα μαζί μας, παρόλο που έχετε το δικαίωμα να επικοινωνήσετε με την εποπτική αρχή ανά πάσα στιγμή.

Ταυτότητα
Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα όλων των αρχείων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα και διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από εσάς απόδειξη της ταυτότητάς σας αν υποβάλλετε αίτημα σχετικά με τα εν λόγω αρχεία.

Στην περίπτωση που έχουμε εύλογες αμφιβολίες σχετικά με την ταυτότητά σας όταν υποβάλλεται το αίτημά σας, μπορούμε να σας ζητήσουμε να μας παρέχετε πρόσθετες πληροφορίες αναγκαίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.
Αμοιβές
Δεν θα ζητήσουμε αμοιβή για την άσκηση των δικαιωμάτων σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν το αίτημά σας για πρόσβαση σε πληροφορίες, είναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, οπότε θα χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Θα σας ενημερώσουμε για τυχόν χρεώσεις πριν ολοκληρώσουμε το αίτημά σας.
Χρονοδιαγράμματα
Στόχος μας είναι να απαντήσουμε σε τυχόν έγκυρα αιτήματα το αργότερο εντός ενός (1) μηνός, εκτός εάν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει αρκετά αιτήματα, οπότε στοχεύουμε να απαντήσουμε εντός τριών μηνών. Θα σας ενημερώσουμε εάν πρόκειται να χρειαστούμε περισσότερο από έναν (1) μήνα για τους λόγους που παρατίθενται ανωτέρω. Μπορεί να σας ρωτήσουμε αν μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς θέλετε να λάβετε ή τι είναι αυτό ακριβώς που σας απασχολεί. Αυτό θα μας βοηθήσει να ενεργήσουμε πιο γρήγορα το αίτημά σας.

Εάν υποβάλλατε το αίτημά σας με ηλεκτρονικά μέσα, η ενημέρωση παρέχεται, εάν είναι δυνατόν, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός εάν μας ζητήσετε κάτι διαφορετικό.
Δικαιώματα Τρίτων
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμμορφωνόμαστε με ένα αίτημα, το οποίο θα έθιγε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων υποκειμένων δεδομένων.
12. Επικοινωνία και καταγγελίες

Το κύριο σημείο επικοινωνίας για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την παρούσα Πολιτική, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων άσκησης δικαιωμάτων των υποκειμένων των δεδομένων, είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων με τους ακόλουθους τρόπους:

διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
dataprotectionoffice.europe@chubb.com

ταχυδρομική διεύθυνση
Data Protection Officer,
Chubb, 100 Leadenhall Street,
EC3A 3BP, London

Αν έχετε κάποιο παράπονο ή ανησυχία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε καταρχάς όπως επικοινωνήσετε μαζί μας και θα επιχειρήσουμε να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην εθνική εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων ανά πάσα στιγμή.