Voor een optimale ervaring op deze site raden we aan een andere browser te gebruiken.
Het gebruik van Internet Explorer kan ervoor zorgen dat u geen toegang krijgt tot Chubb.com. Ook kunnen sommige functies op de site niet werken zoals verwacht.

X
Direct naar de inhoud

Lees meer over wat dit voor u betekent in onze veelgestelde vragen (FAQs) hieronder

FAQ voor makelaars en zakenpartners

FAQ voor klanten

Meer informatie? Mocht u nog vragen hebben over onze Brexit-plannen, stuur dan een e-mail naar askbrexit@Chubb.com

Wat Chubb tot nu toe heeft gedaan

Chubb's schadeverzekeringsactiviteiten in Europa en het Verenigd Koninkrijk vinden plaats onder de rechtspersoon Chubb European Group SE (CEG SE). Op 1 januari 2019 werd Frankrijk de nieuwe vestigingsplaats van CEG SE’s maatschappelijke zetel. Het bedrijf opereert sindsdien onder een vergunning en prudentieel toezicht van de Franse toezichthouder ACPR. CEG SE, dat overal in Europa vestigingen heeft, heeft toestemming voor grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten binnen de EU/EER, de zogenaamde ‘Europese paspoortrechten’.

Vanaf 1 januari 2021

Aan het einde van de overgangsperiode kan CEG SE gebruikmaken van het Temporary Permissions Regime van de Britse overheid. Dat Temporary Permissions Regime stelt Europese financiële ondernemingen die thans actief zijn in het Verenigd Koninkrijk op grond van Europese paspoortrechten in staat om die activiteiten voort te zetten nadat het Europees Paspoort regime vanaf 1 januari 2021 vervalt. Chubb heeft die Temporary Permission rechten tijdig geregeld waardoor zowel het Britse bijkantoor van CEG SE als alle bijkantoren in de EU/EER risico’s in het Verenigd Koninkrijk kunnen dekken en verzekeringsactiviteiten daar op dezelfde manier kunnen blijven uitvoeren als vóór 1 januari 2021.

Het Temporary Permissions Regime blijft na afloop van de overgangsperiode maximaal drie jaar van kracht. CEG SE zal tijdig vóór het einde van die drie jaar een vergunning aanvragen bij de Prudential Regulation Authority, waardoor het voor CEG SE mogelijk wordt om ook na afloop van het Temporary Permissions Regime haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk voort te zetten.

Operationele gevolgen

CEG SE heeft een eenvoudige en effectieve Brexit-structuur ontwikkeld die de verstoring voor makelaars, klanten en onze zakenpartners tot een minimum beperkt. Deze structuur is inmiddels operationeel en waarborgt de continuïteit van onze dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk en de EU gedurende de rest van het Brexit-proces. Dit komt er in feite op neer dat CEG SE een polis kan blijven verstrekken die zowel EU- als Britse risico's dekt.

Over Chubb In Europa

  • Chubb European Group SE opereert onder supervisie van de Franse toezichthouder ACPR: 4 Place de Budapest, CS 92459, 75436 PARIS CEDEX 09.
  • Het adres van de maatschappelijke zetel van CEG SE is La Tour Carpe Diem, 31 Place des Corolles, Esplanade Nord, 92400 Courbevoie, Frankrijk.
  • Het registratienummer van CEG SE in het handelsregister van Nanterre is 450 327 374.
  • Chubb’s Britse kantoor blijft gevestigd te 100 Leadenhall Street, London EC3A 3BP in het Verenigd Koninkrijk.
  • CEG SE heeft overal in Europa vestigingen en heeft toestemming voor grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten binnen de EU/EER.

Neem contact met ons op

Mocht u nog vragen hebben over onze Brexit-plannen, stuur dan een e-mail naar askbrexit@Chubb.com